Geboortekaartjes ontwerp en druk

Kinderen geboren in Beverwijk hebben geluk! Bij ons heeft u de keuze uit geboortekaartjes, die wij in voorbeeldboeken kunnen tonen. Maar ook maken wij, samen met u, graag een ontwerp. Door samenwerking met een aantal regionale ontwerpers kan ook een uniek kaartje ontstaan waarbij u zelf verrast zult zijn van de creativiteit van de ontwerper.

Collecties

Bij ons kunt u kiezen uit onderstaande collecties. De boeken hiervan kunt u inzien en na afspraak mee naar huis nemen om op uw gemak een geboortekaartje uit te zoeken.

De geboortekaarten worden compleet met enveloppen en eventuele sluitzegels geleverd en door ons opgemaakt en ingedrukt.

geboortekaartjes eigen ontwerp

 

Belarto verkrijgbaar bij Kennemer Print Service Buromac verkrijgbaar bij Kennemer Print Service family-cards verkrijgbaar bij Kennemer Print Service

 

Veel gestelde vragen

Ontwerpen jullie geboortekaartjes? Wij hebben wel wat voorbeelden, maar willen deze aanpassen. Kunnen jullie een ontwerp maken?

Als we uitgaan van een aangeleverde illustratie en een voorbeeld is het mogelijk om binnen korte tijd tot een leuk resultaat te komen.
Maar let op! Het kan snel tijdrovend worden als je niet een goed beeld hebt van wat je wilt bereiken. Met een uurtarief voor DTP werk kan dit snel oplopen.

Wat is de levertijd, "we staan op springen!"

Een kaart uit de collectie moet eerst door de fabrikant geleverd worden, dan kunnen we drukken. Hier gaan helaas een paar dagen overheen. Een kaart die geheel in eigen beheer ontworpen en gedrukt wordt kan dezelfde dag gereed zijn.

Kunnen jullie de enveloppen adresseren? En kan dat dan een gekleurde envelop zijn?

Ja, met behulp van een adreslijst in excel kunnen wij de meeste enveloppoen adresseren. Omdat de bedrukking met donkere inkt gebeurt moet de envelop wel een lichte kleur hebben.

Geschiedenis van het geboortekaartje

We versturen in Nederland geboortekaartjes omdat het traditie is. Nederland en België zijn de enige twee landen waar zoveel mensen een geboortekaartje sturen. Dit is begonnen eind 19e eeuw met de zogenoemde ‘geboortebrieven’. Dit waren brieven waarin de komst van de baby werd aangekondigd – en dan vooral door rijke mensen, omdat post versturen erg duur was. Deze brieven waren heel standaard, hoewel er in de loop der tijd soms wel een kadertje of iets dergelijks werd toegevoegd.

Vanaf de jaren ’50 van de 20e eeuw werd het steeds normaler voor het gewone volk om een geboortekaartje te sturen. Aan het begin waren dit nog hele simpele witte kaartjes met de naam van de baby, de ouders, en soms een kleine tekening. Door de jaren heen werden de kaartjes steeds kleurrijker.

Anno 2019 is er zoveel mogelijk dat het steeds lastiger wordt een keuze te maken. Want natuurlijk wilt u een naar persoonlijke smaak ontwikkeld geboortekaartje.

 

Wat is er bij ons allemaal mogelijk: