Image
Saab rijders en liefhebbers opgelet!

In een unieke uitgave presenteert Kennemer Print Service de Saab Kalender 2019.

Deze kalender met 12 sfeervolle geaquarelleerde illustraties van Saab modellen maken van iedere maand een visueel feest. Voor de prachtige illustraties is de bekende illustrator Herry Behrens verantwoordelijk.

Deze kalender is uitgevoerd op een luxe A3 formaat Linnen papier, om de kwaliteit van de illustraties mooi uit te laten komen.

De kalender wordt gedrukt en geleverd door:

Kennemer Printservice
Duinvlietstraat 98
1951XE Velsen Noord

Bestellingen per mail: gjcmaas@kprint.nl

Prijs € 26,50 inclusief verzending per pakketpost.

Vanaf november verkrijgbaar.

Image
Aanleiding voor deze kalender

Enige tijd geleden publiceerde het blad “Vrij” een artikel in “In mijn garage” over de eigenaar van een prachtige Amerikaanse auto, een Hudson Super Wasp. Dit bracht mij op het idee om aandacht te vragen voor het merk Saab, de auto waarin nog zoveel liefhebbers rijden. Getuige de alsmaar groeiende Saabclub met inmiddels ca 1850 leden. Ik ben al een tijd lid van deze club, die veel organiseert voor haar leden. Mijn beroep is illustrator ( zie Google) , ik ben bijna 81 jaar oud en bezit een Saab 9-3 uit 2004 en een Saab 9-5 uit 2002. Verleden jaar vatte ik het plan op tekeningen te maken van diverse modellen die in 2018 ook in het blad “Saabberichten”verschenen. Inmiddels zijn de tekeningen gebundeld tot een kalender 2019, die van nu te bestellen is bij Kennemer Printservice in Velsen-Noord. Vanaf 13 januari 2019 is al mijn werk te zien in een grote overzichttentoonstelling in Museum Soest. Herry Behrens Illustrator - Visualiser

Over Herry Behrens

Herry Behrens (Amsterdam, 1937) begon zijn loopbaan als illustrator in 1965 voor uitgeverij West-Friesland onder het pseudoniem Herson. De naam was een verwijzing naar zijn vader, die net als hij Herman heette: son of Herman: Herson. Naast West-Friesland zou Herry ook gaan werken voor Bruna, Kok, Zomer&Keuning, Leopold, La Rivière&Voorhoeve en Fontein.

Voor uitgeverij Kluitman verzorgde hij tussen 1976 en 1990 bijna alle illustraties, onder zijn eigen naam, maar ook onder pseudoniemen, onder andere die van zijn vrouw Marijke. Naast illustraties voor de jeugdseries van Kluitman en West-Friesland tekende hij ook omslagen voor de Prisma pockets van het Spectrum en de Arendsoog boeken van Malmberg. Ook verzorgde hij illustraties voor een aantal Engelse en Duitse uitgevers.

Herry Behrens heeft een voorkeur voor de werken van Rien Poortvliet,Jan Kothuis, Thé Tjong-King en vooral Rembrandt. Over de schilder zegt hij: ‘Naturalistisch. Zo probeer ik het eigenlijk ook.’ Ter ondersteuning van het tekenwerk bezit hij een grote collectie dierenboeken, om elk diersoort bij de hand te hebben. De cowboyverhalen behoorden tot zijn favoriete illustatratieonderwerpen.

Naast illustrator is Behrens ook succesvol geweest als reclametekenaar. Hij volgde zijn opleiding aan de huidige Rietveldacademie, die hij niet afmaakte. Na de Rietveldacademie is hij gaan werken voor de studio’s van Marten Toonder in Amsterdam.

Meer over Herry Behrens is te lezen op de website van uitgeverij Kluitman. Daar staat ook een link vermeld naar het interview, dat het tijdschrift Boekenpost in mei 2011 met hem heeft gehad. De blogs over boeken met illustraties van Herry Behrens staan hier.

Image
Ook een leuk (kalender) idee?

Wij helpen graag om het van de grond te krijgen.

  • inscannen van afbeeldingen
  • beeldcorrecties
  • opmaak
  • afwerking 
  • verspreiding

Samen met jou komen we een heel eind!